pranichealingfinland_034-banner


Pranic Healing®  on pitkälle kehitetty ja paljon testattu energialääketieteen hoito, jonka kehitti GrandMaster Choa Kok Sui. Siinä käytetään puhdistustekniikoita ja praanaa (energiaa, elinvoimaa) tasapainottamaan ja muuntamaan kehon energiaprosesseja. Prana on elinvoimaa tarkoittava sanskritin-kielinen sana. Tämä näkymätön elinvoima / bioenergia pitää fyysisen kehomme elävänä ja auttaa ylläpitämään hyvää terveyttä. Kiinalaiset käyttävät tästä sanaa Chi ja japanilaiset Ki. Hebrean kielessä tässä käytetään sanontaa ”elämän hengitys” .

Pranic Healing on yksinkertainen, mutta tehokas ja voimallinen energiahoitomenetelmä. Se perustuu siihen perusperiaatteeseen, että kehomme on elävä järjestelmä, joka pystyy itse korjaamaan siihen tulleet viat ja siten palauttamaan terveyden. Paranemisprosessi nopeutuu, kun luonnossa olevaa energiaa (aurinko-, maa- ja ilmapraanaa) ohjataan kehoon korjaamaan fyysisiä ja emotionaalisia epätasapainotiloja. Pranic Healing -hoidoissa käytetään myös luonnon energioita korkeampia värähtelyjä.

Kuka tahansa voi oppia Pranic Healingia. Hoitoon ei tarvita laitteita, lääkkeitä, ei edes kosketusta fyysiseen kehoon. Tämä siksi, että Pranic Healing -hoitaja kohdistaa hoidon energiakehoon, mistä terve informaatio sitten siirtyy fyysiselle tasolle. Ihmisen energiakeho (aura) on muotti kehollemme ja se ympäröi ja läpäisee fyysisen kehon. Tämä energiajärjestelmä ottaa vastaan ulkopuolelta tulevaa energiaa, imeyttää sen ja jakaa sitä keholle, lihaksille, elimille, rauhasille jne.

Tämä kaikkialla oleva energia (elinvoima) joka ympäröi, läpäisee ja ylläpitää fyysistä kehoa, vaikuttaa myös tunteisiimme, kykyymme kestää stressiä, ihmissuhteisiimme ja taloudelliseen tilaankin.

Tervetuloa mukaan tähän mielenkiintoiseen, meitä ympäröivään energiamaailmaan ja tutustumaan Pranic Healing -menetelmään!

”In Ancient times, Pranic Healing could only be practiced by an elite few. My job was to develop a very effective healing system, which ordinary people could learn in just a short period. Anybody can practice pranic healing now. The knowledge of being able to deal with simple ailments is quite empowering.”

-Master Choa Kok Sui

Pranic Healingiä ei ole tarkoitettu korvaamaan koululääketiedettä, vaan täydentämään sitä. 

Itse asiassa Pranic Healing pystyy tarjoamaan huomattavia etuja yhdessä koululääketieteen ja muiden terapioiden kanssa! Vaikka pelkällä Pranic Healing -hoidollakin pystyy parantamaan monia ongelmia, usein jopa hyvin nopeastikin, haluamme kuitenkin vielä painottaa, että vakavissa ja pitkään jatkuneissa sairaustiloissa on syytä ottaa yhteyttä myös lääkäriin.

PRANIC HEALINGIN ERITYISPIIRTEITÄ

pranichealingfinland_030Mitkä ovat erot ja yhtäläisyydet Pranic Healingin ja muiden energiahoitojen välillä?

  • Pranic Healingissa painotetaan koko energiajärjestelmän tarkkaa puhdistamista ennen energian lisäämistä. Energiakehot, chakrat, meridiaanit ja kehon elimet puhdistetaan anatomisen tarkkaan.
  • Ennen puhdistusvaihetta skannaamme eli tunnustelemme käsillä hoidettavan energiajärjestelmän, kartoittaen siitä kohdat joissa saattaa olla energian vajausta, tukkoisuutta tai epäpuhdasta, huonolaatuista energiaa.
  • Hoidossa käytämme värienergiaa, mikä on eri taajuuksilla värähtelevää energiaa, jolla on eri ominaisuuksia vaikuttaessaan kehossa ja joka näyttää selvänäköisesti katsottuna erilaisilta väreiltä.
  • Pranic Healingiin kuuluu tärkeänä osana myös erilaiset itsehoitokeinot, koska jos ei oma keho ole kunnossa, ei muita jaksa hoitaa, silloin oma elämä ei suju haluttuun suuntaan eikä henkiseen kehitykseen voi täysillä panostaa. Kasvu ihmisenä ja oman luonteen kasvattaminen ovat tärkeä osa itsehoitoa, koska negatiiset tunteet ja ajatuksetkin ovat sitä harmaata energiaa joka jumiuttaa energiajärjestelmäämme.
  • Pranic Healing on myös valtaisa henkisen tiedon lähde. Kaksoissydänmeditaatio sekä Arhatic Yoga kurssisarjan meditaatiot, harjoitukset ja luennot antavat sekä tietoa että kokemuksia, ja opetuksessa painotetaan asioiden kriittistä tutkiskelua sekä selkeää ajattelua. Pidemmälle opiskelleet pranic healerit arvostavat Arhatic joogaa esoteerisen tiedon valtaisana aarreaittana.
  • Pranic Healingissä voidaan myös käyttää hoidoissa ja itsehoidossa värienergian lisäksi puolijalokiviä, ääniä (mantroja), visualisointitekniikoita, ajatuksen voimaa, suojauksia ym. 
  • Pranic Healing menetelmällä voidaan  hoitaa sairauksia ja ennaltaehkäistä niitä; ihmiskehon lisäksi hoidamme  eläimiä, kasveja, puutarhaa; tilojen, talojen, esineiden, autojen energiaa, ja vahvistamme toiveiden ja päämäärien toteutumista.
  • Pranic Healingin värienergian ja energiahygieniamenetelmät voi hyvin yhdistää muihin hoitomuotoihin (esimerkiksi hierontaan, vyöhyketerapiaan, akupunktioon ym)  ja sillä saada aikaan nopeamman paranemisen.
  • Hyväntekeväisyysprojekteihin osallistuminen ja muiden auttaminen ovat myös osa Pranic Healingin ajatustaustaa.
  • Suomen Pranic Healing koulutuksella on taustanaan ja tukenaan kansainvälinen instituutti: Institute for Inner Studies. Instituutti lähettää korkeampaa opetusta antavia master-tasoisia opettajia eri maihin pitämään kursseja ja retriittejä, sekä järjestää jatkokoulutusta opettajille. Hoito-ohje arkistojen kautta saamme helposti uudet hoito-ohjeet käyttöömme.

Pranic Healingin selkeyden ja tehokkuuden sekä sen tarjoamat mahdollisuudet elämän laadun parantamiseen on huomattu laajaltikin: kursseille on osallistunut niin terveydenhoitajia, eri alojen lääkäreitä, insinöörejä, opettajia, valmentajia, arkkitehtejä, myyjiä, pappeja, asianajajia, työnohjaajia, yrittäjiä, kotiäitejä, taiteilijoita kuin eri alojen terapeuttejakin.

Tutustu myös englanninkielisiin Pranic Healing -sivuihin www.globalpranichealing.com

Suomen MCKS Pranic Healing koulutus toimii Institute for Inner Studiesin alaisena ja MCKS Pranic Healing koulutuksen opettajat ovat tämän instituutin valtuuttamia kouluttajia. Tästä on merkkinä se, että kurssien jälkeen saa Institute for Inner Studiesin leimalla varustetun todistuksen.