Voiko kuka tahansa oppia tekemään Pranic Healing -hoitoa?

Jokainen jolla on halua oppia tekemään energiahoitoa, pystyy myös oppimaan tekniikan. Kyse ei ole mistään ihmeparantamisesta, eikä siitä että kyvyn olisi välttämättä oltava synnynnäinen, vaan kyse on hoidettavan henkilön energian puhdistamisesta ja lisäämisestä. Tämä auttaa energiakehoa ja fyysistä kehoa nopeuttamaan omaa paranemiskykyään.
Lievissä tapauksissa hoidon vaikutus näkyy yleensä jo samana päivänä, hyvin nopeastikin.
Vaikeammissa tapauksissa tarvitaan useita hoitoja muutaman päivän välein, ennen kuin keho alkaa toipua, ja sen itseparanemismekanismi voittaa sairauden. Pitkään jatkuneissa vaivoissa hoitoa voidaan tarvita säännöllisesti monien kuukausien tai vuodenkin ajan. Kaikista vaikeimmissa sairauksissa hoidon vaikutus saattaa olla vähäinen, joskus vain potilaan oireita lievittävä. Vaikeissa tapauksissa paranemiseen tarvitaan hoidettavan omaakin aktiivisuutta: stressin välttämistä, anteeksiantoa, positiivista ajattelua, siirtymistä terveellisempään ravintoon, ja liikunnan ja unen määrän lisäämistä. Lue lisää hoidoista täällä.

Mistä tietää, että chakrat ovat todellisia?

Chakrat ulottuvat kehon ulkopuolelle noin 30-60 cm. Ne ovat muodoltaan kuin trumpetin torvi, jonka suukartio on kehosta poispäin. Ne muodostuvat pyörivässä liikkeessä olevasta energiasta. Niiden tarkempi rakenne on hyvin monimutkainen. Ja sitten vastaus kysymykseen: ne oppii tuntemaan kädellä. Kun vie käden vaikkapa pallean eteen, voi tuntea kädessä hienon hienon ’sähkömäisen’ tai usvaisen tunteen. Koska tunne on aluksi erittäin heikko, kannattaa tunnustelua harjoitella usein. Jos henkilö on hyvin stressaantunut tai vihainen, on hänen palleachakransa helpompi tuntea. Yllättävän moni kurssilainen tuntee jo peruskurssilla jonkin verran kämmenillään. Toiset alkavat tuntea vasta kuukausia myöhemmin, mikäli muistavat ainakin silloin tällöin kokeilla energioita. Löytyy myös ihmisiä, jotka näkevät ainakin osan ihmisen aurasta tai jotain chakroista. Tarkempi selvänäkö on kuitenkin hyvin vaikea taito, ja se edellyttää ihmiseltä puhdasta ja vahvaa energiakehoa, koska sitä katselee muiden energioita oman energiakenttänsä läpi! Lue lisää energiakehosta ja chakroista täällä.

Kuka on kehittänyt nämä kurssit?

Kurssit on suunnitellut flippiiniläinen mestariparantaja ja henkinen opettaja Master Choa Kok Sui. Hän on luonut tarkkaan harkitun opetuskokonaisuuden, jolla ”tavallisista” ihmisistä kehittyy energian käsittelijöitä, joilla on mahdollisuus edetä oman mielenkiinnon, ahkeruuden ja omien taipumusten mukaan pitkällekin energiahoitajana. Master Choa on alkujaan kouluttautunut monien eri koulukuntien edustajien oppilaana ja saamistaan opeista ja omasta pitkäaikaisesta kokemuksestaan energiahoitajana koonnut toimivimmat hoitotekniikat yhteen. Hän on karsinut pois monia turhia ja vääriä uskomuksia. Lopputuloksena on järkevä, testattu, perusteltu ja tavallisen ihmisen ulottuvilla oleva paketti, joka nyt kulkee Pranic Healing -kurssisarjan nimellä.

Kurssien opettajilta vaaditaan opettajan oppaan noudattamista, jotta opetuksen taso pysyy hyvänä ja muuttumattomana ympäri maailman.

Mitä kursseilla opetetaan?

Eri kurssien sisällöistä voit lukea lisää täällä.

 • Chakrat: mitä ne ovat, mihin ne vaikuttavat, miten niitä käsitellään
 • Aura: mikä se on, mikä on sen vaikutus terveyteen
 • Energia eli praana: mistä sitä saa, miten se vaikuttaa terveyteen
 • Käsitteet: karma, kymmenysten antaminen, kultainen sääntö, hyveet, paremmaksi ihmiseksi kasvaminen
 • Energian kartoitus (skannaus) käsillä: miten sitä harjoitellaan, mitä tietoa näin voidaan saada chakroista ja aurasta sekä kehon elimistä
 • Miten tehdään hoitoa: hoidon vaiheet, chakrojen puhdistaminen ja energisointi
 • Miten hoitaja pysyy energisenä, eikä häneen tartu likaista energiaa hoidettavalta
 • Miten jokainen voi tankata energiaa arkipäivässä
 • Miten omaa auraa suojataan likaantumiselta ja energian vähenemiseltä negatiivisissä tilanteissa
 • Miten pyydetään avuksi korkeampia voimia, enkeleitä ja muita jumalallisia voimia, auttamaan hoidossa
 • Kaukohoito: miten hoidetaan potilasta vaikka tämä ei ole paikalla
 • Praanahengitys: hengitystekniikka, jolla vahvistetaan ja puhdistetaan omaa auraa
 • Kaksoissydänmeditaatio: maailmanpalvelua, jossa samalla omakin energiajärjestelmä vahvistuu ja puhdistuu.
 • Henkinen kasvu: mikä on olennaista, miten pääsee alkuun; mitä Pranic Healing korkeammilla tasoilla antaa opiskelijalle
 • Hoito-ohjeita tavallisimpiin arkielämän sairauksiin ja oireisiin
 • Kurssin tiedoilla on helppo ymmärtää ja soveltaa hoito-ohjeita Pranic Healing -kirjoista
 • Hoitoharjoittelua pareittain

Kuinka pitkä kurssi on?

Kurssit ovat yleensä lauantaina ja sunnuntaina pidettäviä kahden päivän kursseja. Joskus järjestetään myös neljän arki-illan kursseja. Jotku erikoiskursseista ovat yhden päivän kursseja. Lue lisää kursseista täällä.

Voinko minäkin oppia pranic healeriksi?

Jokainen normaalilla oppimiskyvyllä varustettu ihminen voi oppia energiahoitotaidot. Hoitaminen on suurin piirtein yhtä helppoa kuin autolla ajo. Kummassakin pitää tietää perusteet ja säännöt, jotta tietää, mitä tekee. Taito kasvaa tekemällä. Kannattaa aloittaa hoitamalla perheenjäsenten ja tuttujen tilapäisiä särkyjä ja muita lieviä ongelmia. Usein hoidettava kertoo seuraavana päivänä, että ”ei särkenyt enää sen sun hoitamisen jälkeen”. Joku epäilevämpi saattaa sanoa ”ei se ole enää kipeä, olisiko se sun hoito voinut vaikuttaa…”. Vähitellen alkaa hoitaja saada lisää itseluottamusta saatuaan hyvää palautetta. Hoito-ohjeet eri tilanteisiin löytyy Master Choan kirjoista, joten hoidettaessa kirja kannattaa avata, ja tehdä hoito seuraten eri vaiheita kirjasta.

Kenelle voin tehdä hoitoja?

Aluksi on helpointa tehdä hoitoja itselleen ja läheisilleen. Olisi hyvä päästä ensin harjoittelemaan hoitamista hyvin vastaanottavaisille henkilöille. Tutustuessaan saman henkisiin ihmisiin voi antaa hoitoa myös toinen toisilleen. Pranic Healing- ja meditaatiotapahtumissa pidetään  usein hoitoiltoja, joihin voi tulla ulkopuolisia hoidettavaksi. Nämä tilaisuudet ovat myös hyvä paikka aloittaa hoitaminen, koska niissä on aina kokeneita hoitajia paikalla neuvomassa. Vähitellen ammattimaisesti toimivia pranic healereitä tulee myös lisää.

Kuinka kauan kestää oppia hoitajaksi?

Alkuun pääsee heti peruskurssin jälkeen. Kannattaa aloittaa heti hoitamalla perheenjäsenten lieviä särkyjä. Omaa energiavahvuuttaan voi kehittää tekemällä Kaksoissydänmeditaatiota. Kun on saanut jonkun verran hoitokokemusta kannattaa käydä taso 2 (Värienergiakurssi / Advanced Pranic Healing), jossa oppii käyttämään värillistä praanaa ja myös taso 3 (Mielenhoitokurssi / Pranic Psychotherapy), jossa hoidetaan tunnetasolla olevia ongelmia, riippuvuuksia ja negatiivisia käytösmalleja. Nämä kolme kurssia muodostava ikään kuin ”trilogian”. Näiden jälkeen voi jo saada hyviä hoitotuloksia seuraamalla huolellisesti annettuja ohjeita.

Voiko hoidoissa jokin mennä pieleen?

Hoito on turvallista ja hoidettavalle miellyttävää oikein tehtynä. Joskus hoidettava voi tuntea huimausta, jos hoitaja energisoi liian intensiivisesti, tai jos hoidettava on hyvin herkkä energialle. Tällöin hoitajan on poistettava liiallinen energia jolloin hoidettavan tila palautuu normaaliksi. Riittävä edeltävä puhdistus on tärkeää ja sillä pystytään useimmiten estämään paranemisprosessin pahenemisreaktiot.

Opettaako Master Choa Kok Sui enää?

Master Choa Kok Sui kuoli vuonna 2007, tai oikeammin sanottuna hänen tämä inkarnaationsa (eli ihmisen sielu ei kuole) päättyi vuonna 2007. Hän kävi kerran Suomessa vuonna 1996, jolloin hän opetti Pranic Healing perus-, jatko- ja mielenhoitokurssit. Nykyään hänen pitkäaikaisimmat oppilaansa, master-tasoiset Pranic Healing opettajat, jatkavat hänen työtään. He pitävät erikoiskursseja ja retriittejä eri maissa ympäri maailmaa, ja noin kerran vuodessa tällaisia kursseja järjestetään myös Suomessa tai muissa Pohjoismaissa.

Kuinka paljon kurssit maksavat?

Peruskurssin hinta on 310 euroa sisältäen arvonlisäveron. Kaikissa EU-maissa hinta on suunnilleen sama.

Miksi kurssit eivät ole halvempia?

Kurssiryhmät ovat pienehköjä ja intensiivisiä ja ne sisältävät harjoittelun aikana henkilökohtaista ohjausta. Lisäksi kurssilaiset saavat jatkossa ohjausta, lisäkoulutusta ja yhteistoimintaa esimerkiksi facebookissa toimivan keskustelufoorumin kautta (avoinna vain kurssin käyneille, kysy lisää hannele@pranica.fi). Osa kurssimaksusta ohjataan hyväntekeväisyyteen, tämä on tärkeä periaate Pranic Healingissa.

Voinko kurssin jälkeen opettaa Pranic Healing taitoja tuttavilleni?

Voit kertoa ystävillesi kurssista ja tehdä heille hoitoja, mutta ilman opetuslisenssiä et ole oikeutettu opettamaan Pranic Healingiä tai mitään kurssilla opetettuja tekniikoita. Pranic Healing ja Arhatic Yoga kurssit ovat tekijänoikeuslain alaisia eli kursseilla opittua tietoa ja tekniikoita ei saa jakaa muille ilman Institute for Inner Studies:in myöntämään lisenssiä. Pranic Healing ja Arhatic Yoga tekniikat ovat tarkasti tutkittuja ja kehitettyjä ja kaikki lisenssillä opettavat opettajat ovat käyneet pitkän opettajakoulutuksen pystyäkseen jakamaan tämän tiedon täsmällisesti, turvallisesti ja oikein. Opetuslisenssin omaavat kouluttajat maksavat myös tekijänoikeusmaksua Institute for Inner Studiesille sekä antavat osan kurssimaksusta hyväntekeväisyyteen.

 

 


[CONTACT_FORM_TO_EMAIL]