pranichealingfinland_028

Pranic Healing hoidossa ei kosketa hoidettavaan fyysistä kehoa, vaan hoidon aikana hoidetaan auraa ja chakroja. Aurat eli energiakehot toimivat fyysisen kehon ja tunteiden ”pohjapiirroksena” eli keho mukautuu energiakehon mukaiseksi.

Pranic Healing hoito:

Hoidon aluksi hoitaja kysyy hoidettavasta sairaudesta tai ongelmasta. Hyödylliset tiedot ovat fyysisissä ongelmissa esimerkiksi onko sairaus akuutti vai pitkään jatkunut, sekä lääkärin diagnoosi ja mahdollinen lääkitys. Tunteiden ja mielenterveyden hoidoissa ei hoidettava aina halua kertoa yksityiskohtia, mutta tämä ei ole este hoidolle. Hoitaja pystyy skannaamalla löytämään hoidettavat kohdat energiakehosta. Jos hoidettava on halukas kertomaan enemmän tilanteestaan, tämä tietenkin edistää hoitoa.

Ennen hoitoa käydään myös läpi hoidettavan toiveet hoidon tuloksesta: mikä on hänen päämääränsä paranemisessa? Tämä auttaa mittaamaan tuloksia hoitoprojektin edetessä. Näitä toivottuja tuloksia voi muuttaa myöhemmin kun tilanne paranee, tärkeää on että hoidettava itse uskoo tuloksen olevan mahdollista.

Hoidon alkaessa hoidettavaa pyydetään istumaan (tai makaamaan), kämmenet avoinna sylissä ja hengittämään rauhalisesti. Hoidon aikana voi olla eri tuntemuksia, näistä voi kysellä hoitajalta jos haluaa. Jos jokin tuntuu epämiellyttävältä, kerro tästä hoitajalle. Joskus hoidettava nukahtaa hoidon aikana, tämä ei haittaa hoitoa, päinvastoin: rentoutumisesta on apua.

Hoidon aluksi hoitaja skannaa energiakehon ja chakrat ja löytääkseen tukokset ja vajaukset. Sitten hän puhdistaa tukokset ja lisää energiaa vajauskohtiin. Herkät ihmiset voivat tuntea hoitajan liikkeet energiakehossaan, vähemmän herkät eivät tunne tätä. Tämä ei vaikuta hoidon tehokkuuteen. Huomaat myös huoneessa olevan astian, jossa on suolaa ja vettä – tämä on hoitajan ”roska-astia” johon energiakehosta puhdistetut tukokset laitetaan, jotta ne eivät jäisi huoneeseen ja tarttuisi uudelleen hoidettavan tai muiden lähellä olevien energiakehoon. Hoitajalla on myös suihkupullo, josta hän suihkuttaa käsiään puhdistaakseen niitä hoidon aikana.

Hoidon jälkeen ei pidä käydä suihkussa tai kylvyssä vähintään 12 tuntiin, jotta hoidossa annettu energia ehtii imeytyä kunnolla.

Lievempiin sairauksiin ja ongelmiin riittää hoito tai pari, vakavimpiin ongelmiin tarvitaan useita hoitoja viikossa viikkojen tai kuukausien, joskus vuodenkin ajan. Hoitaja voi myös antaa itsehoito-ohjeita hoidon tukemiseksi, esimerkiksi meditointia, liikuntaa, hengitysharjoituksia tai suolapesua.

Hoitoa voi antaa sekä lähihoitona että kaukohoitona.

Pranic Healing hoitoa voi hyvin yhdistää myös sekä koululääketieteen hoitoihin että muihin täydentäviin hoitomuotoihin. Pranic Healingia EI ole tarkoitettu korvaamaan koululääketiedettä, vaan täydentämään sitä. Vakavissa sairauksissa käänny aina myös lääkärin puoleen. 

Suomessa toimivat diplomihoitajat löydät täältä.